5 Maddede Karabuğday Ekmeği

5 Maddede Karabuğday Ekmeği

Karabuğday Nedir?

Öncelikle sorumuza "karabuğday nedir?" ile doğru bir yerden başlayalım. Gerçekte karabuğday bir tohumdur ve "tahıl" olarakta bilinir. Özel işlemlerden geçerek kabuğu çıkarılır ve tane haline getirilir.
Tane haline getirilen karabuğday, pirinçle aynı şekilllerde kullanılabilen küçük granüller görünümündedir. Karabuğdayı un, toz, erişte hatta pul olarakta bulabilirsiniz. Dolayısıyla karabuğday çok yönlü kullanım alanlarına sahip bir tohum diğer adıyla tahıldır.

Karabuğdayın Besinsel Faydaları

Karabuğdayın besinsel faydalarını 100 gr karabuğday porsiyonunu örnek aldığımızda;

  • 118kcal / 497kj
  • 4.3 gr protein
  • 1.2 gr yağ
  • 21 gr karbonhidrat
  • 2 gr lif
  • 65 gr magnezyum

Yaklaşık olarak bünyemize yukarıdaki değerleri almış oluruz.

 

5 Maddede Karabuğday Ekmeği

  1. Glutensizdir
    • Karabuğday ekmeği hammadesini ve %90 ana maddesini oluşturan karabuğday doğal olarak glutensizdir. Ancak gluten içeren ürünlerden kaçınmak istiyorsanız, karabuğday ekmeği seçerken ürün etiketlerine dikkat etmenizi öneririz.
  2. Antioksidan Açısından Zengindir
    • Karabuğday ekmeği hammadesinde kullanılan karabuğday, diğer buğday, yulaf ve yaygın tahıl tanelerinden çok daha iyi antioksidan maddesine sahiptir. 
  3. Kan Şekerini Kontrol Altına Almakta Faydalı Olabilir
    • Karabuğday yoğun olarak lif salgılar. Düşük ve orta derece glisemik indeksten yararlanır. Bu, kan şekeri seviyelerine olumlu bir etkisi olduğunu hatta yüksek kan şekeri seviyelerini düşürebileceği anlamına gelir. Yapılan laboratuar çalışmalarında karabuğdayda bulunan bu etkinin hücreleri insülin hormununa daha duyarlı hale getiren ve şekerin sindirimini geciktirebilen çözünür karbonhidrat sayesinde olabileceği söylenmiştir.
  4. Sağlıklı Bir Kalbi Destekler
    • Karabuğday, lif ve mağnezyum olmak üzere kalp dostu besinler açısından oldukça zengindir.
  5. Lif Kaynağı
    • Karabuğday lif açısından oldukça cömerttir. Özellikle çözünmez lif ve dirençli nişasta olarak bilinen bir türdür. Her iki madde de bağırsak sağlığı açısından oldukça faydalıdır. 

 

Karabuğday Ekmeği Herkes İçin Güvenli Midir?

Karabuğday ekmeği genel olarak herkes için sağlıklı ve güvenlidir. Bazı insanlar üzerinde alerjik etkileri olabilir. Bu alerjenik reaksiyon, lateks ve pirince alerjisi olanlar içinde aynı durumdur.

Endişeleriniz ve sorularınız varsa önce doktorunuza veya sağlık danışmanınıza başvurmanızı öneririz.

 

Gerçek Karabuğday Ekmeği Nereden Alınır?

Gerçek karabuğday ekmeğini web sitemiz üzerinden güvenle satın alıp, gönül rahatlığı ile taze taze tüketebilirsiniz. Aşağıda bulunan buton aracolığı ile "karabuğday ekmeği" ürünümüzü inceleyebilir ve hemen satın alabilirsiniz.

Etiketler: karabuğday ekmeği, karabuğday ekmeği faydaları, karabuğday ekmeğinin 5 faydası, gerçek karabuğday ekmeği
Mart 20, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR