Ekşi Mayalı Ekmek Saklama Tüyoları

Ekşi Mayalı Ekmek Saklama Tüyoları

 

EKŞİ MAYALI EKMEK SAKLAMA TÜYOLARI?

Herkes tarafından tüketilebilen sağlıklı ekmek türlerinden birisi olan ekşi mayalı ekmeklerin uzun süre taze olarak saklanması için bazı önemli noktalara dikkat etmek gerekir. Bu önemli noktalara dikkat ederek sağlıklı ekmeğinizin daha uzun süre taze kalmasını ve ağız tadı ile tüketilmesini sağlayabilirsiniz.

Ekşi maya ile hazırlanan ekmeğin tazeliğini koruması için ilk 3 gün oda sıcaklığında hava almayacak bir kap veya torbada saklayabilirsiniz. Eğer torba olarak plastik torbalardan kullanacaksanız ağız kısmı kilitli olanları tercih etmenizde fayda vardır. Tercihiniz bez torbalardan yana ise keten ya da sık gözenekli bez torbalardan kullanabilirsiniz. Bu torbalar kumaş boyası ile renklendirilmiş değilse daha sağlıklı bir saklama yöntemi olacaktır. Kullanım sonrasında temizlenmesi için yıkanabilen bez torbalar diğer torbalara göre daha ekonomik bir saklama yöntemidir. Ekşi mayalı ekmek saklamak için kâğıt torba kullanmayı düşünüyorsanız ekmeğinizi ilk olarak temiz, pamuklu bir bez ile sarın, ardından kâğıt torba içinde saklayın.

Ancak 3 gün içinde ekmeği tüketmeyecekseniz, bu şekilde saklamanız yeterli olmayacaktır. 3 günden fazla süre ekşi mayalı ekmek saklamak için en uygun yöntem buzdolabında saklamaktır.

Ekmeğinizi daha uzun süre saklamak için isterseniz derin dondurucuda da saklayabilirsiniz. Ev yapımı ekmek türlerini de saklayabileceğiniz bu yöntemde ekmekleri dilimleyip buzdolabı poşetinde ya da hava almayan poşetler içinde saklayabilirsiniz.

Ekşi mayalı ekmeğinizi oda sıcaklığında, buzdolabında veya buzlukta da saklasanız, hafif ısıtarak tüketmenizi tavsiye ederiz. Böylelikle ekşi mayalı ekmeğin tadına tam olarak varabilirsiniz.

Etiketler: Ekşi Mayalı Ekmek
Mart 05, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR