Gluten Nedir? Sağlığa Zararlı Mıdır?

gluten-nedir

GLUTEN NEDİR? SAĞLIĞA ZARARLI MIDIR?

 

Gluten, arpa ve buğday gibi tahılların içinde bulunan bir protein çeşididir. Bu tahıllarla üretilen işlenmiş gıdaların tamamında gluten bulunur ve gluten, insan bünyesi için zararlı birçok etken barındırır. Bu tahılların en çok tükettiğimiz ürün olan ekmeğin içinde kaçınılmaz olarak bulunması, özellikle gluten hassasiyeti olan bireyler için oldukça zor bir durumdur. Bunların yanı sıra gluten, sindirim sorunları, depresyon, bağırsak problemleri ve bundan kaynaklı birçok psikolojik soruna yol açar. Suda çözünmeyen bir protein olan gluten, sindirilmesi oldukça zor bir besindir.

Neden Gluten Tüketmemeliyiz?

Gluten, özellikle fazla kullanılması durumunda birçok sindirim sorununa sebep olur. Bağırsaklardaki emilimi azaltması insanlarda sinir sorunları, huzursuzluk ve kilo problemleri yaratır. Ayrıca gluten kullanımının çocuklarda gelişme geriliğine sebep olan etkenlerden biri olduğu da bilinmektedir.

Sağlıklı Yaşam için Glutensiz Beslenmenin Önemi

Gluten kullanımı, glutenin suda çözünmeyen ve bağırsak emilimini azaltan bir protein olması sebebiyle her bünye için zararlıdır. Bunu yanında glutene karşı çok daha hassas olan çölyak hastalarında, gluten tüketimi halinde ince bağırsaklar ömür boyu glutene karşı alerjik reaksiyonlar gösterir. Alerjik bünyelerde de normal bünyelerde de gluten tüketimini azaltmak ya da temelli bırakmak, vücudun besinlerden aldığı vitamin ve mineralleri arttırarak düzenli bir sindirimine sahip olmaya imkan verir. Ayrıca glutensiz beslenmek, demir eksikliği gibi hayati önem taşıyan sorunları da ortadan kaldırır.

Glutensiz Beslenmenin Püf Noktaları

www.kukumav.com.tr olarak, siz değerli müşterilerimizin sağlıklı beslenmesi için kaliteli malzemelerle, glutensiz ve lezzetli ürünler üretiyoruz. Yılların tecrübesiyle sabit olan kalitemiz, her yaştan kullanıcı için sağlıklı ve lezzetli bir şekilde tüm ürünlerimizde hissedilmektedir. Glutensiz, ekşi mayalı ürünlerimizle, lezzetli atıştırmalıklarımızla, organik soslarımızla ve çıtır kurabiyelerimizle yıllardır sofralarınızı renklendiriyor, damaklarınızı tatlandırıyoruz. Sağlıklı ürünlerimizi sitemizden inceleyebilir, güvenle alışveriş yapabilirsiniz. Daha fazla bilgi ve soru sormak için lütfen bizimle iletişime geçin..

 

Etiketler: BLOG
Mayıs 31, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR