Karabuğday Ekmeği;
- Karabuğday ekmeği, siparişiniz üzerine size özel olarak hazırlanmaktadır.
- Karabuğday ekşi mayası ve karabuğday unu ile yapılır.
- Karabuğday ekşi mayası ile yapıldığı için gluten içermemektedir.
- Glutenli ürünlerle aynı hatta paketlendiğinden çölyak hastaları için uygun değildir.
- Karabuğday ekmeği, belirtilen zaman diliminde adresinize taze olarak teslim edilir.
Gıda Dedektifi tarafından yapılan "Karabuğday Ekmeği" ürün incelememiz için tıklayınız...
Karabuğday Ekmeği Detaylar ↓
800 gr
Çiğ Karabuğday Unu
Kukumav Karabuğday Ekşi Mayası
İçme Suyu
Kaya Tuzu
Vegan
Karabuğday Ekmeği
Pek çok hastalığın ve rahatsızlığın temelinde, gluten tüketimi yer almaktadır. Bu nedenle glutensiz ürünler sağlık için son derece önemli. Karabuğday ekmeği ise tam bu noktada çok değerli bir role sahip. Çünkü karabuğday ekşi mayası ve karabuğday unu ile üretildiğinden, gluten içermez. Bunun yanı sıra karabuğdayın pek çok faydası da bulunduğu için sofralarda karabuğdaydan üretilen ekşi mayalı ekmeğe yer vermek hem sağlık hem de lezzet kazandıracaktır.
Sözde tahıllar grubunun üyelerinden biri olan karabuğdayın adında buğday geçmesine karşın buğdaygiller familyasına ait değildir. Kuzukulağıgiller familyasından olan karabuğday, yağ oranının düşük olması ve gluten içermemesi sebebiyle sağlıklı beslenme programlarının ayrılmaz parçası. İşte bu kapsamda karabuğdayın en çok kullanıldığı formu ise karabuğday ekmeği olarak karşımıza çıkmaktadır.
Klasik buğday ile herhangi bir benzerliği olmadığı için beslenme programlarında ekmek tüketimi için tercih ediliyor. Öte yandan yağ oranının düşük olmasına ek olarak karabuğday ekmeği kalori düzeyi de oldukça düşüktür. Bu nedenle kilo vermek isteyenlerin beslenme programlarında yer alan bir besindir. Ayrıca tam çavdar ekmek de diyetisyenler tarafından kilo vermek isteyenlerin beslenme programlarına dahil edilmektedir.
Karabuğday Ekmeği Nedir?
Küçük granüllere benzeyen bir yapıya sahip olan karabuğday, buğdaygiller familyasına ait olmamakla birlikte buğdayla benzerliği de bulunmamaktadır. Kullanım alanı çok geniş olduğundan; toz, un, maya, erişte ve en önemlisi de ekmek halinde kullanılabilir. Karabuğday ekmeği ise karabuğdayın en çok kullanılan formudur. Kilo verme sürecinde tok tutma özelliği ve düşük kalorisi dikkat çektiği için diyetisyenler tarafından da sıklıkla önerilmektedir.
Lif deposu olan karabuğday ekmeği, kalorisinin düşük olması ile de dikkat çekiyor. Peki, 1 dilim karabuğday ekmeği kaç kalori? 1 dilim karabuğday ekmeğinin içerisinde ortalama 60 kalori, 12 g karbonhidrat ve 1.7 gram protein bulunmaktadır.
Neden Karabuğday Ekmeği Tercih Etmelisiniz?
Karabuğday ekmeğinin içerisinde %90 oranında karabuğday bulunur. Bunun yanı sıra diyet beslenmesine uygun olan karabuğday, çeşitli vitaminlere sahip olduğundan, hastalıklara karşı vücut sağlığının muhafaza edilmesinde birebirdir. Peki, karabuğday ekmeği faydaları nelerdir?
- Gluten içermediğinden, çölyak hastalığı gibi çeşitli hastalıkları olan kişilere faydalıdır.
- Yağ ve kalori oranının düşük olması sebebiyle diyet beslenmeleri için tercih edilir.
- Damar sertliği, kalp hastalığı ve tansiyon ile kolesterol gibi hastalıklardan korunmaya yardımcı olur.
- Bağırsak sağlığını destekler ve kan şekerinin desteklenmesine yardımcı olur.
- Lezzeti ile sofralarda sağlıklı bir yiyeceğe yer verilebilir.
Ekşi mayalı ekmek olarak bilinen karabuğday ekmeğini pek çok noktadan temin edebilirsiniz. Peki, karabuğday ekmeği nereden alınır? Bunun için fiziksel ve online pek çok mağaza bulunsa da kukumav.com.tr size güvenilir, taze ve sağlıklı karabuğday ekmeklerini en hızlı şekilde ulaştıran bir merkezdir. Siz de böylece %100 doğal, glutensiz ve sağlıklı karabuğday ekmeklerine avantajlı fiyatlar ve hızlı tedarik sayesinde ulaşabilirsiniz.
Karabuğday Ekmeği Saklama ve Kullanım Koşulları
Kukumav.com.tr, %100 doğal ve glutensiz karabuğday ekmeklerini, en taze şekilde adresinize ulaştırmakta, beslenme alışkanlıklarınıza en doğal ürünleri dahil etmektedir. Doğal bir ekmek olduğundan, saklama ve kullanımına özen gösterilmelidir. Peki, saklama ve kullanımında nelere dikkat edilmelidir?
- Karabuğday ekmeğinin oda sıcaklığındaki ömrü 5 gündür.
- Derin dondurucuda 1 yıla kadar saklanabilir.
- Buzdolabının alt kısmında saklama süresi ise 7 gündür.
- Dilimli şekilde kullanılması, daha uzun süreli kullanım sağlayabilir. Bu şekilde buzluktan dilediğiniz kadar dilim karabuğday ekmeği çıkarabilirsiniz.
- Ekmeği sıcak ve yumuşak tüketmek isterseniz tavada ısıtabilir, kıtır kıtır tüketmek isterseniz de ekmek kızartma makinesi ve tost makinesini kullanabilirsiniz.
Sağlıklı beslenmede en önemli besinlerden bir tanesi, sözde tahıllardan olan karabuğday unudur. Bu unun pek çok kullanım alanı da bulunmaktadır. Peki, karabuğday ekmeği glutensiz mi? Evet. İçerisinde gluten bulunmaz ve bu sayede sindirim problemleri azalır, kilo kaybı daha hızlı ve sağlıklı hale gelir.
Karabuğday ekmeği fiyatları, ekmeğin gramajına ve içerdiği diğer besin ögelerine göre değişiklik göstermektedir. Peki, karabuğday ekmeği nerede satılır? Kukumav.com.tr size her türlü kullanıma uygun karabuğday ekmeğinin satışını gerçekleştirmekte, ekmekleri en taze şekilde adresinize ulaştırmaktadır. Siz de bu şekilde katkı maddesiz, %100 doğal ve glutensiz karabuğday ekmeğine en güvenilir, taze ve hızlı şekilde ulaşabilirsiniz.
Sıkça Sorulan Sorular
Karabuğday Ekmeği İçinde Ne Var?
Vegan ürün olarak da dikkat çeken karabuğday ekmeğinin içerisinde; çiğ karabuğday unu, Kukumav karabuğday ekşi mayası, içme suyu ve kaya tuzu bulunmaktadır. Bunun dışında herhangi bir katkı maddesinin bulunmadığı karabuğday ekmeği 800 gramdır.
Karabuğday Ekmeği Gluten İçerir Mi?
Buğdaydan tamamen farklı olan karabuğday ile yapılan bir ekmek olan karabuğday ekmeği, gluten içermez. Gluten içermediği için çeşitli alerjik reaksiyonlardan kurtulabilir, vücudunuzda enerji artışını hissedebilirsiniz. Öte yandan gluten tüketilmemesi cilt sağlığını da olumlu yönde etkilediğinden, karabuğday ekmeği son derece değerlidir.
Karabuğday Ekmeği Nasıl Muhafaza Edilir?
Karabuğday ekmeğini oda sıcaklığında muhafaza etmek isterseniz, en fazla 5 gün içerisinde tüketmeniz gerekir. Ancak en uygun muhafaza şekli, dilimler halinde buzlukta saklamaktır. Bu şekilde dilim dilim çıkarıp, dilerseniz tavada dilerseniz de tost makinesinde ısıtabilir ve taze bir şekilde tüketebilirsiniz.
Karabuğday Ekmeği Veganlar İçin Uygun Mudur?
İçerisinde herhangi bir hayvansal gıda bulunmayan karabuğday ekmeği, vegan yiyecekler içerisinde önemli bir yere sahiptir. Kukumav ürünü olan karabuğday ekşi mayası, karabuğday unu, içme suyu ve kaya tuzu dışında herhangi bir malzeme kullanılmamaktadır.
Ekşi Maya Nedir?
Ekşi Maya un ve suyun uygun sıcaklık ve nemde yeterli sürede bekletilmesiyle elde edilir.
Isparta'nın Sav Köyü'nden temin ettiğimiz ekşi mayamızı Kukumav mutfağında özel formülümüz olan organik un karışımımızla beslemekteyiz.
Ekşi Mayalı Ekmeklerimiz;
Kukumav mutfağında endüstriyel maya kesinlikle kullanılmaz ve geleneksel yöntemlerle ekşi mayalı yaparız.
Kukumav ekşi mayası ile mayalandırılan hamur elle katlama ve şekil verme işlemlerinden geçirildikten sonra soğuk dolaplarda yaklaşık 24 saat bekletilir.
Mayalanma süreci tamamlanan ekşi mayalılarımız taş tabanlı fırınımızda pişirilerek en taze haliyle size ulaştırılır.
Neden Kukumav Ekşi Mayalıları Tercih Etmelisiniz?
- Katkısız ve lezzetlidir.
- Probiyotik özelliği olan faydalı bakteri ve enzimleri barındırır.
- Endüstriyel mayalı ekmeklere göre daha uzun süre taze kalır.
- Sindirimi kolaydır.
- Daha çabuk ve uzun süreli tokluk hissi verir.
- Kan şekerini dengeleyici özelliği vardır.
- Uzun süreli mayalanmadan dolayı gluten oranı en aza iner.