Organik Siyez Unu
Organik Siyez Unu

Organik Siyez Unu

5.0
Marka : Bemtat
Fiyat : ₺115,00(KDV Dahil)

Organik Sertifikalı

Organik Siyez Unu: Organik Siyez Buğdayından Taş Değirmende Üretilmiştir

 

Ekmek, kek, poğaça ve muffin yapımı için ideal bir undur.
Siyez (Triticum Monococcum), 14 kromozom sayısıyla genetik olarak en basit buğday çeşididir. Yaklaşık 12.000 yıl önce yetiştirilmeye başlanmış, orijini Türkiye’nin dağlık bölgeleri olan bu nadide tahıl, günümüz buğdaylarının atasıdır. Siyez buğdayında ilkel yapıda glüten bulunur. Siyez buğdayı, eşsiz lezzeti ve besleyici özelliğine rağmen birim alandan elde edilen verimin düşük olması ve kabuklu yapısından dolayı işleme zorlukları nedeniyle, zaman içinde yerini, verimi yüksek melez buğdaylara bırakmıştır. Kabuklu yapısı sayesinde genetik olarak müdahale edilememiştir. Günümüz tarımı ile üretilen buğdayların çok büyük bir kısmı 42 kromozomludur. Ancak siyez buğdayı 14 kromozoma sahiptir.

 

 

Organik Siyez Ununun Özellikleri
● Üretiminde hiçbir sentetik gübre, ilaç ve kimyasal madde kullanılmamış olan buğdaylar;. Tarım Bakanlığı’nın TR-59-K-000869 işletme kayıt numarası ile üretilip ECOCERT IMO Denetim ve Belgelendirme Ltd. Şti. tarafından kontrol edilerek sertifikalandırılır.
● Hiçbir sentetik maddeye maruz kalmamış bakir topraklarda yetiştiği için içerisinde barındırdığı vitamin ve mineraller konvansiyonel buğdaylara göre daha yüksek değerlere sahip olup tat ve koku olarak da oldukça farklıdır.
Genetiği değişmemiş, 14 kromozom yapısıyla tarihteki ilk buğdaylardan biridir.
● Nuh’un tatları olarak da bilinen Presidium’a Türkiye’den seçilen ilk ve tek üründür.
Yüksek antioksidan içeriğine sahiptir. Hücre yapısını korur, yaşlanmayı geciktirir.
● İçerdiği B1, B2, B6, B12 vitaminleriyle sindirim ve sinir sistemi için hayati öneme sahiptir.
● Karbonhidrat değeri düşük, protein değeri yüksektir.
● Buğdayın taş değirmende tam un şeklinde öğütülmesi sonucu kepek ve rüşeym bölümü unların içine dâhil olduğu için yüksek miktarda mineral ve selüloz içererek bağırsakların düzenli çalışmasına destek olur ve bağırsak kanserini önlemede etkili olduğu bilinir.
● İçerdiği folik asitten dolayı, çocuk ve hamile kadınlar için çok önemli bir gıda maddesidir.
● İçeriğindeki ilkel yapıdaki glüten, buğday evriminin son halkası ekmeklik buğdaylardaki glütene oranla daha kolay sindirilir. Ürünlerimizi ekşi maya kullanarak tüketirseniz ekşi maya, buğdayın içindeki ilkel glüteni de parçalayacağı için vücutta daha kolay sindirilir. Ancak çölyak hastaları ve glüten hassasiyeti olan insanlar için glüten içeren ürünlerin hiç bir şekilde tüketilmemesi tavsiye edilir.

 

  1000 gr

 

 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR